Toerisme

Toerisme

Hier vindt u alle toeristische informatie voor een kort of langer verblijf in Wemeldinge. Natuurlijk is er van alles te doen in het dorp, maar ook geven we hier een overzicht van allerlei andere activiteiten in de omgeving.

Subcategorieën

Duiken & Snorkelen

Duiken & Snorkelen (1)

Genieten onder water

Het grootste Nationaal Park van Nederland, de Oosterschelde, is voor veel duikers een zeer geliefde locatie.

Niet voor niets komt het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie in 2015 naar Zeeland! Het onderwaterleven is er zeer divers, de aanwezigheid van dieren en planten wisselt per seizoen en duiken kan er zowel in de winter als in de zomer. 

Wemeldinge is een heuse duikhotspot:

er zijn duikplekken met een mooie onderwaterwereld en op de kant diverse faciliteiten, zoals parkeergelegenheid, dijktrappen om makkelijker het water in te komen, omkleedgelegenheid met spoelbakken (De Stelhoeve), perslucht vulstations (Klein Stelle en Duikshop Octopussy) en horeca.

Wemeldinge ligt op slechts 10 minuten van de A58 en is dus makkelijk te bereiken! 

Toon items...

Wandelen (3)

De werkgroep fietsen en wandelen, onderdeel van MKB Wemeldinge, heeft voor u een aantal leuke wandelingen samengesteld.

U vindt het kaartje met de uitgezette wandelingen op deze pagina.

Bij elke route komt u regelmatig langs een horecagelegenheid voor een lekker bakje koffie met lekkers,
een lekker fris drankje of een lunch.

In de meeste gelegenheden zijn honden (aangelijnd) toegestaan en krijgen ze een lekkere frisse bak water.

Veel wandelplezier gewenst!

Toon items...
Watersport

Watersport (1)

Genieten op het water Varen op Nationaal Park Oosterschelde is misschien wel de beste manier om dit unieke natuurgebied te beleven.

Het is niet het makkelijkste vaarwater, daar het in open verbinding staat met de Noordzee. Getij, stromingen, wind.. maar dát maakt het juist tot een belevenis.
De jachthaven van Wemeldinge heeft een blauwe vlag, wat staat voor uitstekende voorzieningen. Beleef de Oosterschelde op het water. 

In de zomermaanden zijn er aantrekkelijke zomeraanbiedingen van de watersportbedrijven om van wal te steken.

Zeilwedstrijden

De Watersportverenigng 'd Oosterschelde organiseert jaarlijks ong. 10 zeilwedstrijden op woensdagavond.

Meer informatie hierover vindt u op de website van de club wsvo.nl 

Toon items...
Kunst & Natuur

Kunst & Natuur (0)

Kunstzinning genieten

Kunst- en Natuurroute

De Kunst- en Natuurroute vindt elk jaar plaats gedurende het eerste weekend in juni en het op één na laatste weekend in augustus.
Aan de Kunst- en Natuurroute nemen jaarlijks ongeveer 30 kunstenaars uit Wemeldinge, uit Zeeland, en van buiten Zeeland deel.
Diverse soorten kunst worden getoond op boeiende locaties, vaak bij mensen of de kunstenaar zelf in huis of in hun tuin, maar ook in de Maartenskerk.

Tijdens de route is er op diverse plaatsen muziek en op een aantal locaties kan men even rustig gaan zitten onder het genot van een kopje koffie of een drankje.

De Kunst- en Natuurroute is gratis en is elke keer weer een beleving ! 

Website:

www.kunstroute.net

Toon items...

Beauty & Wellness (1)

Genieten voor hem en voor haar

Heerlijk ontspannen, genieten en relaxen. Er zijn opvallend veel ondernemers in Wemeldinge in de sector Beauty & Wellness. Bezoek tijdens uw verblijf zeker de sauna, city spa of schoonheidssalon. Onderga een heerlijke gezichtsbehandeling of ontspannende massage. Laat u verwennen en geniet! Ook voor een trendy Garra Rufa Footspa en Primp and Dry Bar kunt u in Wemeldinge terecht. Voor een complete metamorfose bezoekt u één van de kapsalons die Wemeldinge rijk is en uw nieuwe look is een feit!

Toon items...

Overnachten (1)

Aangenaam verpozen in Wemeldinge

Of het nu gaat om een hotelkamer, campingplaats, cottages, logies, bed & breakfast, in Wemeldinge is een rijk gevarieerd aanbod aan verblijfsaccommodaties.

Ook voor groepen en zakelijke arrangementen zijn er veel mogelijkheden.

Toon items...

Eten & Drinken (1)

Genieten aan tafel en/of bar

Voor ieder budget is er in Wemeldinge een leuke gelegenheid om een drankje te drinken of lekker te eten. Van boerderijterras, theetuin tot (eet)cafés en restaurant. Genieten van de zilte zaligheden uit de Oosterschelde in de restaurants in ons dorp.

Toon items...
donderdag, 21 april 2016 09:53

Winnaars WeWiCo voorjaarsactie 2016 bekend

Winnaars cadeaubonnen

€ 200,- Brabers - Nrd. Achterweg 43

€ 100,-  Bor - Reephof 8

€  50,-  V.d. Sluis - Herdershoefje 16

Kleurplaat wedstrijd

0-6 jaar

1e prijs: Jelle Engering

2e prijs: Robbe Jansen

3e prijs: Puk van Vredegem

6-12 jaar

1e prijs: Danielle Kramer

2e prijs: Coco de Timmerman

3e prijs: Lisa Goetheer

Hartelijk dank voor jullie deelname namens WeWiCo, de samenwerkende winkeliers van MKB Wemeldinge. 

PS wij nemen contact met je op. 

Cadeaubonnen zijn enkel in te leveren bij de deelnemende winkeliers

Er zijn 2206 stempelkaarten ontvangen en 9 winkeliers hebben aan de actie deelgenomen. 

woensdag, 27 januari 2016 10:45

Wemeldinge wint Kern met Pit Trofee 2015

Bron: Omroep Zeeland
KAMPERLAND - Het project 'Historie van de parlevinkers' uit Wemeldinge heeft de Kern met Pit Trofee 2015 gewonnen. In Kamperland werd het project zaterdag uitgeroepen tot Zeeuwse winnaar. Wemeldinge dingt nu mee naar de landelijke titel 'De Beste Kern met Pit van Nederland', die 19 maart in Utrecht wordt uitgereikt.
maandag, 11 januari 2016 00:01

Nieuwjaarsduik 2016 Wemeldinge

woensdag, 28 juni 2017 14:52

Schelpdieren rapen in de Oosterschelde

Rapers van schelpdieren worden deze zomer extra gewaarschuwd grote voorzichtigheid in acht te nemen.

Weinigen zal het ontgaan zijn dat vorige zomer veel onrust ontstond na de vondst van de nieuwe natuurlijke toxine TTX in de Oosterschelde. Verschillende productiegebieden van schelpdieren zijn toen uit voorzorg, tijdelijk gesloten door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Ook deze zomer wordt rekening gehouden met de aanwezigheid van TTX in mosselen en oesters. In het monitoringsprogramma van de NVWA wordt hierop wekelijks gecontroleerd.

De mossel- en oestersector hebben hun voedselveiligheidsprogramma afgestemd op de uitslagen van deze onderzoeken en doen in deze periode ook eigen controles.

Rapers van schelpdieren zijn niet zonder risico’s, zij doen er verstandig niet te rapen of de site van de NVWA te raadplegen die een actueel overzicht geeft van de eventueel gesloten gebieden.

Meer informatie hierover vindt u op de website van de NVA

Vragen en antwoorden schelpdieren en TTX:

Vragen en antwoorden schelpdieren en TTX 

kaart natura2000 

 

Prachtige vergezichten over Nationaal Park Oosterschelde, weidse polderlandschappen en lieflijke boomgaarden: voor liefhebbers van fietsen en wandelen is Wemeldinge een waar paradijs! 

Ontdek de geheime schoonheden van het Zeeuwse achterland. Met de fiets of te voet komt u op plekjes waar u met de auto nooit zou komen. 

De werkgroep fietsen en wandelen, onderdeel van MKB Wemeldinge, heeft voor u een aantal leuke fietsroutes en wandelingen samengesteld. De korte en langere fietsroutes voeren u o.a. langs musea, theetuinen, verkooppunten van streekproducten, boomgaarden en cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals de oesterputten in Yerseke. 
Bij de diverse verblijfsaccommodaties en fietsverhuurpunten in Wemeldinge kunt u deze routes verkrijgen. Eveneens zijn ze te downloaden van deze website in pdf formaat.
De fietsroutes maken gebruik van het fietsknooppuntensysteem FIKS, dat met bordjes in heel de provincie duidelijk is aangegeven. Heeft u de smaak te pakken? Trakteer uzelf dan op een FIKS-kaart Zuid-Beveland en Tholen en geniet van de oneindige fietsmogelijkheden!

Uw verhaal of ervaring(en) delen met andere fietsliefhebbers? Plaats 'm dan bij de fietsroute die u gereden hebt.

 

Fietsenverhuur in Wemeldinge

U kunt in Wemeldinge een fiets huren voor een fietstochtje bij:

 Villapark de Oesterbaai, Camping Linda en Gijssel Wemeldinge op het Dorpsplein.

Download gratis 1 van de fietsroutes rondom Wemeldinge hieronder:

Persreis opening Oesterseizoen

Eén van de doelstellingen van ons nieuwe toeristische beleid is het versterken van de marketing en pr. De persreis die ter gelegenheid van de opening van het Oesterseizoen is georganiseerd heeft al de nodige publicaties opgeleverd.
Op dit moment zijn publicaties bekend in/op:

 1. BelgaPress, Belgisch persbureau
 2. Le Temps de Vivre, Frans talig magazine
 3. Nederlands Vleesmagazine
 4. Vismagazine
 5. Tasted 4 You
 6. EEJ magazine
 7. Interview met burgemeester Stapelkamp voor Vlaamse Radiozender CLUBFM
 8. Zeeuwse culinaire blog :
  https://www.zeeuwze.nl/blog/actualiteiten/fietsen-met-de-burgemeester-door-wemeldinge/
  https://www.zeeuwze.nl/blog/food/slagerij-mieras-in-wemeldinge-de-ambachtelijke-versspecialist/

Het MKB Wemeldinge – en met name Hotel Wemeldinge - en de gemeente hebben een bijdrage geleverd on deze persreis ook Wemeldinge te laten aandoen.

 

Overnachtingen

Een ander punt betreft onze schattingen van het aantal toeristische overnachtingen in Wemeldinge. Bij de campings en vakantiehuisjes gingen wij van 160 overnachtingen per recreatiewoning/vaste standplaats uit. Recent onderzoek vanuit Kenniscentrum Kusttoerisme (Hogeschool Zeeland) geeft voor heel Zeeland echter een gemiddelde aan van 185. In onze recreatievisie gingen wij voor 2015 nog uit van ongeveer 172.000 overnachtingen maar dit aantal moet dus naar boven worden bijgesteld tot 185.000. en dan gaan we voorzichtigheidshalve van 180 overnachtingen per verblijfslocatie uit. Het blijven natuurlijk schattingen op basis van de geïnde toeristen- en forensenbelasting. Inwoners van de gemeente betalen die echter niet en die tellen we dus hierin niet mee.


Bron: Nieuwsbrief voor de raad van het college van burgemeester en wethouders Gemeente Kapelle, 27/2017   (17 november 2017)

Routebureau Zeeland :

Het Routebureau Zeeland is een onderdeel van de Stichting Promotie Zeeland Delta. Deze stichting is een samenwerkingsverband tussen de vier Zeeuwse Regio VVV’s: VVV Schouwen-Duiveland (incl. VVV Ouddorp aan Zee), VVV Zuid-Beveland en Tholen, VVV Walcheren en Noord-Beveland en VVV Zeeuws-Vlaanderen.

Tijdens de decemberactie van de Wemeldingse  WeWiCo winkeliers zijn 3691 stempelkaarten ingeleverd

De prijswinnaars

Waardecheque te besteden bij de deelnemende winkeliers 

1 x € 200,-

 • W. Paauwe - Noordelijke Achterweg 8

1 x € 100,-

 • E. Stam Sluisplateau 34

2 x € 50,-

 • J. Gijssel Patrijsweg 12
 • E. Schouwenaar Spoorlaan 50

2 x € 25,-

 • M. Geissler Oosterscheldestraat 84
 • Van de Linde Dorpsstraat 112

4 x € 25,-

 • P. Mijnsbergen Oranjeboomstraat 31
 • C.A. Serier Bakkersboogerd 8
 • M. van Willigen Zuidelijke Achterweg 26A
 • J.C. Schouwenaar De Wemel 47

Iedereen gefeliciteerd namens MKB Wemeldinge / WeWiCo

Wemeldinge - Winkelen aan de Oosterschelde

dinsdag, 25 februari 2014 17:59

wemeldinge.info op je smartphone

apple-touch-iconwemeldinge.info als app op je smartphone.

Op een iphone of ipad kun je wemeldinge.info als app aan je beginscherm toevoegen.
Surf met de safari browser naar wemeldinge.info of mkbwemeldinge.nl

klik op het pijltje onderaan het scherm en klik op voeg het toe aan je beginscherm..
wemeldinge.info is dan direct van je scherm met app icoon beschikbaar.
Op een iPad zit datzelfde knopje links bovenaan je browserscherm.

Na een spannende strijd tussen de 5 dorpen heeft Wemeldinge met 152,2 punten de finale gewonnen!

Wemeldinge winnaar omroep zeeland winterspelen 2016 2017

Wemeldinge doet mee aan de Omroep Zeeland Winterspelen. In de winterperiode 2016/2017 wordt iedere dag een ander dorp bezocht door de rijdende reporter. Je kan punten verdienen met een aantal opdrachten, ''verhaal over iets kenmerkends over je dorp''. Daarnaast zorgt het plopkap werpen voor de meeste punten in het spel. Vervolgens wordt dit aangevuld met het aantal likes via de facebookpagina van Goedemorgen Zeeland.

Wemeldinge heeft de top5 bereikt, en deze week (van 6 tm 10 maart) wordt de finale gespeeld. Maandag 6 maart beten wij de spits af. In Dorpshuis De Wemel kwam de reporter op bezoek en werden alle quizvragen goed beantwoord. Met medewerking van beide scholen en de burgemeester (waarvoor dank) deden we mee aan de eindopdracht; maak met je dorp zo veel mogelijk geluid. Met elkaar produceerden we maar liefst 112.2 decibel. Vrijdag weten we of we hebben gewonnen.

 

Je kunt de finale volgen via de facebook pagina van Goedemorgen Zeeland

 

 

 

Bewaren

Fietstocht door een gevarieerd landschap.

Eerst langs de dijken van het Nationaal Park Oosterschelde, dan via de polders naar de Westerschelde en terug langs de oesterputten van Yerseke.

Bekijk en/of Download deze fietsroute hieronder:

Fietsroute langs de oosterschelde westerschelde 46km

zaterdag, 11 november 2017 17:12

Zeelande Culinair

Franse publicatie over Culinair Zeeland met o.a culinair Wemeldinge

 

Zeelande Culinair