woensdag, 27 januari 2016 10:45

Wemeldinge wint Kern met Pit Trofee 2015

Kern met Pit Kern met Pit Omroep Zeeland
Bron: Omroep Zeeland
KAMPERLAND - Het project 'Historie van de parlevinkers' uit Wemeldinge heeft de Kern met Pit Trofee 2015 gewonnen. In Kamperland werd het project zaterdag uitgeroepen tot Zeeuwse winnaar. Wemeldinge dingt nu mee naar de landelijke titel 'De Beste Kern met Pit van Nederland', die 19 maart in Utrecht wordt uitgereikt.
Parlevinkers
Tijdens de bijeenkomst in Kamperland werden alle projecten die waren uitgekozen in het zonnetje gezet. Wemeldinge won de titel met het beschrijven van de geschiedenis van de parlevinkers langs het kanaal door Zuid-Beveland. De dorpen Hansweert en Wemeldinge bestonden in vroegere jaren voor een groot gedeelte uit deze middenstanders en de verhalen hierover veilig stellen is belangrijk. Naast de titel 'Kern met Pit' en een trofee heeft de Zeeuwse winnaar ook 1500 euro gekregen.
 
Verbetering
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Die vereniging wil bewonersgroepen begeleiden bij verbetering van hun buurt, wijk of streek. De wedstrijd wordt al georganiseerd sinds 1978.

U kunt hier reageren op dit item..