Print deze pagina
donderdag, 18 oktober 2012 14:22

Fietsroutes-FIKS-Fietsknooppuntensysteem

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Routebureau Zeeland :

Het Routebureau Zeeland is een onderdeel van de Stichting Promotie Zeeland Delta. Deze stichting is een samenwerkingsverband tussen de vier Zeeuwse Regio VVV’s: VVV Schouwen-Duiveland (incl. VVV Ouddorp aan Zee), VVV Zuid-Beveland en Tholen, VVV Walcheren en Noord-Beveland en VVV Zeeuws-Vlaanderen.

In Zeeland zijn vele toeristisch-recreatieve routes beschreven en/of bewegwijzerd. Hierbij kunt u denken aan fiets-, mountainbike-, wandel-, skeeler-/skate-, kano en ruiterroutes of een combinatie hiervan. Ook worden nieuwe routes ontwikkeld en of worden aanverwante initiatieven genomen. Denk hierbij aan projecten op het gebied van de toeristische infrastructuur, promotie van routes en netwerken, overstappunten op andere vormen van vervoer, digitalisatie van routestructuren t.b.v. informatieverschaffing en promotie etc.
Kortom: er gebeurt veel in de provincie dat op de één of andere wijze verband houdt met de ontwikkeling, het beheer en onderhoud of de promotie van toeristisch-recreatieve routes.

Beheer, onderhoud, marketing en communicatie van het fietsknooppuntensysteem (FIKS) zijn de eerste activiteiten die zijn ondergebracht bij Routebureau Zeeland.

http://routes.vvvzeeland.nl/nl/