Fietsen

Prachtige vergezichten over Nationaal Park Oosterschelde, weidse polderlandschappen en lieflijke boomgaarden: voor liefhebbers van fietsen en wandelen is Wemeldinge een waar paradijs! 

Ontdek de geheime schoonheden van het Zeeuwse achterland. Met de fiets of te voet komt u op plekjes waar u met de auto nooit zou komen. 

De werkgroep fietsen en wandelen, onderdeel van MKB Wemeldinge, heeft voor u een aantal leuke fietsroutes en wandelingen samengesteld. De korte en langere fietsroutes voeren u o.a. langs musea, theetuinen, verkooppunten van streekproducten, boomgaarden en cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals de oesterputten in Yerseke. 
Bij de diverse verblijfsaccommodaties en fietsverhuurpunten in Wemeldinge kunt u deze routes verkrijgen. Eveneens zijn ze te downloaden van deze website in pdf formaat.
De fietsroutes maken gebruik van het fietsknooppuntensysteem FIKS, dat met bordjes in heel de provincie duidelijk is aangegeven. Heeft u de smaak te pakken? Trakteer uzelf dan op een FIKS-kaart Zuid-Beveland en Tholen en geniet van de oneindige fietsmogelijkheden!

Uw verhaal of ervaring(en) delen met andere fietsliefhebbers? Plaats 'm dan bij de fietsroute die u gereden hebt.

 

Fietsenverhuur in Wemeldinge

U kunt in Wemeldinge een fiets huren voor een fietstochtje bij:

 Villapark de Oesterbaai, Camping Linda en Gijssel Wemeldinge op het Dorpsplein.

Download gratis 1 van de fietsroutes rondom Wemeldinge hieronder:

Fietstocht door een gevarieerd landschap.

Eerst langs de dijken van het Nationaal Park Oosterschelde, dan via de polders naar de Westerschelde en terug langs de oesterputten van Yerseke.

Bekijk en/of Download deze fietsroute hieronder:

Fietsroute langs de oosterschelde westerschelde 46km

De route voert langs boomgaarden en welen.

Welen zijn de overblijfselen van dijkdoorbraken: hier spoelde het zeewater de grond diep weg. Een diepe put bleef over: de weel.
De nieuwe dijk werd om de weel heengelegd.

Bekijk en/of download deze fietroute hieronder:

Fietsroute langs de boomgaarde welen43km

Deze route voert u dwars door de Yerseke en Kapelse Moer, waar in de Middeleeuwen veen en zout werd gewonnen. Aan deze activiteiten dankt het landschap zijn hobbelige uiterlijk. 

Langs de Westerschelde en Oosterschelde kunt u van prachtige vergezichten genieten.

Bekijk of/en  Download de fietsroute via de link hieronder

 Fietsroute moernering oosterschelde westerschelde 42km 

Over de dijken van Nationaal Park Oosterschelde naar het Veerse Meer.

Terug via de Wilhelminapolder en door de boomgaarden langs het Hogepad.

Bekijk en/of Download deze fietsroute hieronder:

Fietsroute langs de oosterschelde 27km

Routebureau Zeeland :

Het Routebureau Zeeland is een onderdeel van de Stichting Promotie Zeeland Delta. Deze stichting is een samenwerkingsverband tussen de vier Zeeuwse Regio VVV’s: VVV Schouwen-Duiveland (incl. VVV Ouddorp aan Zee), VVV Zuid-Beveland en Tholen, VVV Walcheren en Noord-Beveland en VVV Zeeuws-Vlaanderen.