Over Wemeldinge

Op het water en op het land

Over Wemeldinge

 

Welkom in Wemeldinge. Van oudsher is het een dorp met twee gezichten. Wemeldinge aan het water en Wemeldinge op het land. De Oosterschelde, visserij en de sluizen in het kanaal. En aan de andere kant de landbouw, fruit- en veeteelt. Eén ding is zeker:
Wemeldinge is altijd een 'bezig dorp' geweest.

 

Even terug in de tijd: in de vorige eeuw was 'Weumelinge' bekend van visvangst en oesterteelt, maar vooral ook van de parlevinkers. Binnenvaartschippers in het Kanaal door Zuid-Beveland, die voor de sluizen lagen te wachten, konden bij hen de boodschappen doen. Het was een sfeervolle bedoening! In 1992 werd het Kanaal door Zuid-Beveland verbreed en om Wemeldinge heen gelegd. De sluizen werden overbodig en de bedrijvigheid eromheen verdween. Maar Wemeldinge ging aan de slag en op de plaats van de oude sluizen liggen nu een schitterende jachthaven, een prachtige boulevard en mooie huizen.

 

Het andere gezicht van Wemeldinge ziet u terug in de twee molens: fruitteelt, landbouw en veeteelt zijn altijd belangrijk geweest voor het dorp. De twee korenmolens domineren de 'skyline'en vindt u daarom terug in ons logo! Wemeldinge biedt u een breed scala aan activiteiten, bedrijven, recreatie- en ontspanningsmogelijkheden.

over wemeldinge

Wemeldinge is naast de perfecte vakantiebestemming ook een dorp waar genoeg te beleven valt. In het dorp zijn verschillende ondernemers gevestigd vanwege de ideale ligging. Wemeldinge ligt op 10 minuten rijden van de A58, in 10 minuten sta je in het bruisende Goes en met 20 minuten ben je in Vlissingen.

Op 50 minuten afstand liggen steden als Antwerpen en Breda en met 1 uur rijden sta je in Rotterdam.
Wemeldinge ligt erg centraal en is populair onder Nederlandse, Duitse en Vlaamse toeristen. Daarom is het de ideale locatie om je als ondernemer te vestigen.
Daarnaast is er genoeg bedrijvigheid de rest van het jaar, waardoor het een perfecte locatie is. Voor de inwoners van de pittoreske plaats is er genoeg te doen en de lokale support is dan ook erg welkom.

Over Wemeldinge

Afbeelding Leuke en markante plekken in Wemeldinge

Leuke en markante locaties in Wemeldinge

Ondernemers vereniging Wemeldinge

Ontdek en geniet van het mooie Wemeldinge. Op het water, op het land, of onderwater. Wemeldinge is de plek voor rust en plezier.

Tot ziens in Wemeldinge.

De ondernemersvereniging gelooft dat je samen meer kunt bereiken dan alleen. Door onze krachten te bundelen streven we naar een optimaal ondernemersklimaat in óns dorp' Wemeldinge.

Wilt u contact met ons opnemen ? Dan kan dat via onderstaand e-mailadres:

Cookie beleid | Contactformulier

Social Media

facebook50 50twitterbirdinstagram logo small

homeknop1Terug naar de vorige pagina