Print deze pagina

Website van de Vereniging voor het Midden en Kleinbedrijf Wemeldinge

Wemeldinge, een dorp met karakter aan de Oosterschelde

collage wemeldinge

Welkom op de site van MKB Wemeldinge

Op deze site treft u informatie aan over al onze aangesloten bedrijven en winkeliers. Voor bezoekers aan Wemeldinge hebben wij bovenin onze pagina's verwijzingen gemaakt naar alles wat u in Wemeldinge kunt doen. Ook op twitter kunt u ons vinden.

Activiteiten (voor leden/ondernemers)

Kijk op onze agenda

Wemeldinge in het kort

60 autominuten van Rotterdam/Breda/Brussel/Antwerpen. Direct aan de Oosterschelde, het grootste Nationale Park van Nederland. Een plek van rust en ruimte waar u prima kunt ontspannen en vertoeven. Een ideale locatie voor duiken, fietsen, wandelen en varen. Lees meer op Google of klik hier voor meer foto's over Wemeldinge, of bekijk het DNA-filmpje van Wemeldinge winter 2011

wemeldinge dorpsstraat

De dorpstraat en de Maartenskerk zijn karakteristieke elementen van ons dorp. De fruitteelt en de landbouw waren de vroegere peilers van het dorp. Dankzij de unieke ligging van het dorp aan de Oosterschelde, het grootste nationale park van Nederland is Wemelding gekend bij duikers. De ontwikkeling van het voormalige sluizencomplex tot jachthaven zijn een impuls voor de ontwikkeling van recreatie en toerisme. Jaarlijkse evenementen als de kunst- en natuurroute, wemeldinge(n)dag en koninginnedag (eens per vijf jaar een echt spectakel) geven Wemeldinge een uniek karakter.

wemeldinge historie

De ondernemersvereniging MKB Wemeldinge behartigt de belangen van de ondernemers en winkeliers in dit vroegere binnenvaartdorp. Het dorp ontwikkelt zich meer op het toerisme en kan zich prijzen met een ruim aanbod van winkels, restaurants en verblijfsaccomodatie. Daarnaast ontwikkeld het industrieterrein Choorhoek zich tot een waar bedrijvencentrum.

Toerisme wordt steeds belangrijker. De talrijke fiets- en wandelroutes, de unieke duiklocatie met dieptes tot 45 meter, de strandjes en de watersport trekken steeds meer bezoekers.

Laatst aangepast op zaterdag, 26 januari 2013 16:50