Wemeldinge

Wemeldinge vanuit de lucht

 • 4 Zeeuwse dorpen genomineerd voor verkiezing mooiste dorpen van Nederland
  Geschreven door
  4 Zeeuwse dorpen genomineerd voor verkiezing mooiste dorpen van Nederland

  Dreischor, Nisse, Noordgouwe en Wemeldinge zijn genomineerd door de ANWB in de verkiezing van mooiste dorp van Nederland.

  In totaal doen er 50 dorpen mee aan deze verkiezing.

  Wat de mooiste vijf dorpen van Nederland worden, lees je in de Kampioen die eind augustus/begin september verschijnt.
  Dan zal de jury, bestaande uit Wim Daniëls (auteur cabaretier), Jaap Evert Abrahamse (architectuurhistoricus Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Marieke Haafkens (route-expert ANWB Eropuit), ook bekend maken welk dorp zich het 'Allermooiste van Nederland' mag noemen.

   

  Intussen worden er worden fiets- en wandelroutes ontwikkeld langs de Top 5 dorpen zodat iedereen ze tijdens een lekker tochtje kan ontdekken.

  Ook verschijnt er in september een kloek boek waarin de vijftig mooiste Nederlandse dorpen worden beschreven. Genoeg om naar uit te kijken!

  Geschreven op donderdag, 25 juni 2020 12:37 in Nieuws Reageer als eerste! Gelezen 128 keer
 • Aangespoeld binnenvaartschip vertelt je de geheimen van de Oosterschelde
  Geschreven door
  Aangespoeld binnenvaartschip vertelt je de geheimen van de Oosterschelde

  Bron: P.Z.C

  WEMELDINGE - Na de gigantische duikbril op de dijk bij camping Klein Stelle is Wemeldinge een tweede blikvanger rijker. 

  Bij het strandje van camping Linda is het net alsof de woeste golven een binnenvaartschip op de dijk hebben gesmeten. Het opvallend vormgegeven ‘entreepunt’ geeft een schat van informatie over de Oosterschelde, maar moet passanten vooral aanzetten om op ontdekking te gaan.

  Je moet het even weten te vinden, want vanaf de weg onderaan de dijk is niets te zien van het nieuwste entreepunt van Nationaal Park Oosterschelde. Voor de gasten die straks weer welkom zijn op camping Linda is dat anders. Zij kunnen bijna niet om het bouwwerk van staal, beton en schanskorven heen als ze op het strandje van de camping neerstrijken. Ook fietsers die het buitendijkse pad volgen is het twee weken geleden afgeronde informatiepunt niet te missen.

  Lees het hele artikel op de website van de PZC

  Geschreven op vrijdag, 15 mei 2020 11:56 in Nieuws Reageer als eerste! Gelezen 231 keer
 • Website mkbwemeldinge.nl
  Geschreven door

  iphone safari def3De website mkbwemeldinge.nl wordt ge-update.

  We zijn op dit moment bezig met een grote update van deze website.

  De website wordt aangepast omdat we deze ook gaan inzetten om de informatie te beheren voor de nieuwe Wemeldinge App.

  Hiervoor moet onder andere de routing en de layout van diverse pagina's worden aangepast en gewijzigd.

  Het kan dus zijn dat sommige informatie even niet beschikbaar is tijdens deze operatie.

  De Webmaster

  Mocht u vragen hebben, reageer dan even via het reactieformulier hieronder. 

  Geschreven op vrijdag, 05 juni 2020 11:08 in Nieuws Reageer als eerste! Gelezen 199 keer
 • Parlevinkersroute - wandelnetwerk
  Geschreven door
  Parlevinkersroute - wandelnetwerk

  Wemeldinge was van oudsher een agrarisch dorp totdat in 1866 het kanaal door Zuid-Beveland werd geopend. Het dorp groeide snel door de scheepvaart en de handel. De parlevinkers bevoorraden de schepen die door het kanaal langs Wemeldinge kwamen. Inmiddels hebben de oude sluizen hun functie verloren en vaart het vrachtverkeer nu via een nieuwe kanaalingang richting de Westerschelde.

  De Parlevinkersroute loopt langs de mooiste locaties in en rond Wemeldinge waar de twee gezichten van Wemeldinge goed zichtbaar worden.

  De route start op het Dorpsplein bij knooppunt 72. Vanaf daar de volgende knooppunten volgen: 94, 93, 70, 11, 71, 34, 90 en terug naar 72. Vanaf knooppunten 70 en 71 is ook een verkorting naar nummer 72 mogelijk.

  Geschreven op woensdag, 27 mei 2020 13:58 in Wandelen Reageer als eerste! Gelezen 263 keer

Redactie

donderdag, 23 juli 2020 11:04

Brief namens VRZ, KHN, HISWA-RECRON & TOZ

Beste ondernemers,

We moeten alert blijven en regels moeten goed worden nageleefd. Dat is de oproep die de HISWA RECRON, Horeca Nederland, Toeristisch ondernemend Zeeland en VRZ aan de Zeeuwse ondernemers doet.

De afgelopen maanden zijn er diverse maatregelen genomen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben voor iedereen in Zeeland grote gevolgen gehad, voor inwoners, bezoekers én ondernemers. De recente opleving van het virus vraagt om extra alertheid. Daarom is een gezamenlijke brief geschreven richting de Zeeuwse ondernemers, zie bijlage. 

In de brief ook een compliment over hoe ondernemers en bezoekers de regels van het RIVM naleven. Helaas is dit op sommige plaatsen nog steeds lastig. Daar waar de regels niet worden nageleefd, gaat de overheid strenger optreden. Daarom, namens alle genoemde partijen, zorg dat u zich aan de RIVM-richtlijnen houdt. Samen krijgen én houden we het virus onder controle.

Alvast hartelijk bedankt!

Bijlage:

Brief namens KHN Hiswa TOZ en VRZ 21-07-2020

zaterdag, 27 juni 2020 11:38

Twitter.com/wemeldinge

Deze website

Inloglink

Social Media

facebook50 50twitterbird

Wemeldinge Agenda in je mailbox

Aanmelden of afmelden

We versturen regelmatig de Wemeldinge agenda naar de geïnteresseerden die zich inschrijven op mailinglijst. Klik hieronder om je ook in te schrijven.
Bedankt vast voor je belangstelling! Je ontvangt nadat je de inschrijving hebt bevestigd regelmatig de Wemeldinge agenda..